Bästa Ypsor och Yngel,

Vårterminen blev en lite annorlunda termin för Ypsilon. Den började med att föreningen hade svårt att hitta någon med möjlighet att ta över rollen som ÖverYpsa. Till slut valde jag att söka trots att jag egentligen inte hade så mycket tid att lägga ner på posten, men engagemanget och kärleken för mina systrar i Ypsilon var stark. Vi har fått prioritera vårt arbete och tillsammans i styrelsen lyckades vi hålla uppe engagemanget med både yror och samsittningar, om än lite mer avskalat än det brukar. Vi har haft en helt fantastisk vår och jag är tacksam över att jag till slut vågade söka ordförandeposten och allt som jag fått vara med om efter det.

Efter Snöyrans val av ny ÖverYpsa i januari fick jag alltså äran att ta över stafettpinnen efter Karolina Hansson och klev direkt in i rollen med mitt uppdrag som lagledare för årets Rennethlag, redan samma helg. Laget bestod av de tappra styrelseypsorna Linda Hiljanen, Ingrid Bosarfve och Albertina Wiksten som klarade av tävlingen med bravur. Hela laget höll sig pigga och glada ända till den efterföljande banketten där flertalet ypsor serverade de sittande gästerna. Därefter följde traditionsfika, kärleksmiddag med skvadern och en samsittning med jamtamot med det mer avslappnade temat hemmafest. Efter det var det dags för Angermannalagets Guschelov där vi hjälpte till med förberedelser och såklart deltog under festligheterna.

Lillasyster Vajan fyllde 60 år och Ypsilon var såklart på plats under vårens jubileum för att fira med en finfin present, en ingraverad karaff, och jag fick äran att hålla mitt första tal. Oj, vad nervös jag var men så roligt det blev! På temat firande höll vi såklart också vår JoakimYra, vår alldeles egna födelsedagsfest, i början av mars. Inför vår andra brödraförenings stora event, Skvaderdam, hjälpte vi såklart till att putsa glas och deltog även här vid middagsbordet. Vi har ju också fått umgås en hel del med de andra damföreningarna under våren. Både den gemensamma styrelsemiddagen och den årliga dammiddagen gjorde succé. Tänk, så mycket stök 90 damer i samma lokal kan ställa till med! Efter det hade vi ännu en samsittning med Angermannalaget med tema ”retro” och därefter en något försenad kickoff med Ypsilons styrelse där det bjöds på afternoon tea. Vi hann också med Sillunch med Skvadern och Jungfrublot med Birkarlarna innan det var dags för en utomordentlig UtomlandsYra i Dublin som åtnjöts i glada damers lag. Sen får vi ju inte heller glömma den otroligt underhållande och händelserika resa som gjordes med våra bröder i Angermannalaget under sommaren.

Jag vill tacka för den här terminen och ser fram emot nya äventyr i höst där min fantastiska efterträdare Albertina Wiksten tagit över och styr skutan mot nya mål. Hoppas vi ses i höst!

Fridens liljor,
ÖverYpsa Emerita Hanna Andersson
Say Oh Ah Ypsilon!

admin Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *