Kära Ypsor & Yngel,

HT 2022 är nu snart slut och det börjar bli dags för mig att tacka för mig och lämna över till min efterträdare som kommer att väljas på SnöYran den 27/1. Missa för allt i världen inte det!

Älggasquen 2022 anordnades på temat ”Maskeradbal i Venedig” och blev en riktig pangkväll. Moa Ramstedt, Andrietta Stadin och Helena Westerlund Johansson höll i underbara tal och med hjälp av våra fantastiska sponsorer samlade vi sedan in 12 159 kr till Bröstcancerförbundet. Simon Hedenström valdes som årets Charmtroll och fick motta gästernas jubel. Som toastmadame och sånganförare hade vi Erica Nordström och Alexandra Ingelgård. För dig som vill se Älggasquens insamlingssida hos Bröstcancerförbundet finns den här:

https://egeninsamling.brostcancerforbundet.se/participant/alggasquen-2022

Under årets JulYra valde vi till vår stora glädje in nya Ypsor i Ypsilon. Under JulYran detta år samlade vi in pengar till den ideella organisationen Hjärtebarnsfonden. Då arbetet med Älggasquen tog mycket tid, valde stadgerevideringskommittéen att skjuta upp att presentera revideringen av Ypsilons stadgar till SnöYran då dessa kommer att presenteras för första gången för omröstning.

Värt att nämna är även att Ypsilons kalendarium för VT 2023 nu ligger uppe här på hemsidan och på Ypsilons Facebook-sida, mitt tips är att genast lägga in dessa datum i din kalender. Med det sagt vill jag rikta ett varmt tack för alla som har funnits där för Ypsilon under mitt år som ÖverYpsa, jag hoppas att ni har haft det lika kul som jag har.

För er som är nyfikna på året som har gått kommer här en sammanfattning:

Vårterminen 2022 inleddes under avslappnade former i januari månad med en spelkväll tillsammans med vår brödraförening Angermannalaget. Därefter genomfördes SnöYran då Ypsilons styrelse för vårterminen presenterades och Karolina Hansson valdes som ny ÖverYpsa. Årets Renneth-lag, bestående av Karolina Hansson, Hanna Andersson och Julia Linderson, som skulle representera Ypsilon i Birkarlarenneth presenterades även och framförde en dans till låten “I’m so excited” med The Pointer Sisters. Vi tackade även av 2021 års ÖverYpsa Sara Bergdahl och tackade henne för hennes fantastiska arbete och engagemang för Ypsilon.

   Februari månad bjöd därefter på en kärleksmiddag med vår brödraförening Skvadern samt vårterminens upplaga av traditionsfikat. Mars blev en lugn månad då enbart en ypsig spelkväll anordnades. I april månad anordnade vi en samsittning med vår brödraförening Angermannalaget enligt temat “Ursäkta, jag kom visst fel…” och därefter bjöd vi in till en sagolik Dammiddag tillsammans med våra systerföreningar Vajan och HärjaJämt. 

   Maj månad inleddes därefter spektakulärt: med Ypsilons 60-års jubileum! Lördagen den 7 maj började med JoakimYra vid lunchtid och åtföljdes av en jubileumsbankett på kvällen. Vi mottog många vackra gåvor under dagen från samtliga sociala föreningar vid Norrlands nation, 1Q Dennis Wikander samt gamla aktiva Ypsor från förr. HedersYpsa Kekke Stadin och nyvalda Ypsa Emerita Ellinore Svensson höll tal medan Albertina Wiksten och Tova Söderlund var toastmadame och sånganförare. 

   Men maj månad var inte slut med det. Vi anordnade en sillunch tillsammans med vår brödraförening Skvadern, ett jungfrublot tillsammans med Birkarlarna samt VårYran där vi valde in nya Ypsor i föreningen. Avslutningsvis åkte även Ypsilons sittande styrelse under Älggasquen 2021 samt gamla aktiva styrelseypsor på ÄG-resa till Riga i början av juni. I Riga anordnades först en kulturaktivitet, i form av en stadsvandring i Rigas gamla stadsdel. Därefter hölls UtomlandsYran på både boendet och restaurang Locale samt avslutades med dans och sång på olika kareokebarer. 

  Under sommaren anordnade vi sedan en sommarresa tillsammans med vår brödraförening Angermannalaget till hembygden i Y-län. Detta år åkte vi till Bergön utanför Örnsköldsvik för att hålla i SommarYra och besöka världens första surströmmingsmuseum: Fiskevistet Surströmmingmuseum i fiskeläget Skeppsmalen. Surströmming föll inte alla Ypsor i smaken, men kul hade vi.

  I augusti samlades vi sedan åter i Uppsala för kräftskiva och en samsittning med Jamtamot enligt temat “Barnkalas”. September månad bjöd sedan på styrelsemiddag med Skvadern, HöstYra, traditionsfika och samsittning med Birkarlarna på temat “Cirkus”. Dessutom hyllade vi Odin Karlsen som sitter kvar som Patron ytterligare ett år samt Jakob Jansson som ersatte Tobias Norlén som Ålderman. Då Tobias gett Ypsilon en gatsten som present på vårt 60-års jubileum under vårterminen fick han helt rimligt en bäverpinata fylld med grus som avtackningspresent.

  Under oktober månad hölls ett höstmys med Skvadern på temat “Rymden”. Därefter tog arbetet med vår egna 04-gask Älggasquen vid. Temat blev “Maskeradbal i Venedig”. Moa Ramstedt, Andrietta Stadin och Helena Westerlund Johansson höll i underbara tal och med hjälp av våra fantastiska sponsorer samlade vi sedan in 12 159 kr till Bröstcancerförbundet. Simon Hedenström valdes som årets Charmtroll och fick motta gästernas jubel. Som toastmadame och sånganförare hade vi Erica Nordström och Alexandra Ingelgård. 

  I november anordnade vi sedan ÄG-sexan för årets fantastiska ÄG-personal följt av en samsittning med Angermannalaget på temat “Du kommer aldrig se mig så här igen”. November månad avslutades sedan med JulYran där vi till vår stora glädje valde in nya Ypsor i vår förening. Under JulYran detta år samlade vi in pengar till den ideella organisationen Hjärtebarnsfonden. Avslutningsvis uppvaktade vi under år 2022 även Jamtamot på deras 105-års jubileum och Skvadern på deras 70-års jubileum.

Tack för mig! 🙂

Say Oh Ah Ypsilon!

ÖverYpsa Karolina

admin Uncategorized