Kära Ypsor och Yngel,

Efter en fartfylld termin är nu äntligen sommaren här! Med sommaren kommer välbehövlig vila för Ypsilons styrelse som stolt kan blicka tillbaka på en fantastisk vårtermin: Dammiddag, Valborg, Ypsilons 60-års jubileum, sillunch med Skvadern, jungfrublot med Birkarlarna, Vårbal, VårYra och en ÄG-resa till Riga. Det kunde inte ha blivit bättre!

Dammiddagen bjöd på en sagolik kväll med temat ”Fairytales” och Ypsilons 60-års jubileum blev en heldag med JoakimYra på dagen och jubileumsbankett på kvällen med fantastiska talare, tillika Ypsor: HedersYpsa Kekke Stadin och nyvalda Ypsa Emerita Ellinore Svensson, som underhöll oss och fick oss att reflektera. Dessutom mottog vi gåvor och hyllningstal från våra kära syster- och brödraföreningar samt självaste 1Q Dennis Wikander. Albertina Wiksten och Tova Söderlund var toastmadame och sånganförare. Vi nyare Ypsor fick då till vår stora förtjusning den stora äran att stifta bekantskap med våra föregångare i Ypsilon som varit med och skapat den förening som finns än idag, 60 år senare. Visst är det häftigt?!

Vårbalen bjöd på ett helt magiskt dygn då jag själv fick hoppa in som kaffeunderhållning tillsammans med de andra föreningsordförandena då nationen i ett svagt ögonblick behövde vår hjälp. Levererade vi? Ja, det vågar jag inte svara på men att skämta om våra föreningar på ett systerligt och broderligt sätt tyckte i alla fall vi själva var roligt. Även sillunchen med Skvadern och jungfrublotet med Birkarlarna bjöd på roliga stunder och god mat.

Under VårYran klev fem högt värderade styrelsemedlemmar av Ypsilons styrelse och lämnade plats till fyra nya och taggade Ypsor som valdes in som nya styrelsemedlemmar. Vi kommer att sakna de Ypsor som lämnat styrelsen under vårterminen men önskar dem all lycka i framtiden och att vi syns igen. Vi är även tacksamma för de nya styrelseypsor som har valts in och hoppas att vi tillsammans kommer att anordna Älggasquen 2022 på allra bästa sätt.

Avslutningsvis har vi även rest på vår första ÄG-resa på två år – nämligen till Riga! Våra tre nätter i Riga bjöd på UtlandsYra, kareoke, restauranger, guidning i Rigas gamla stadsdel och vackra vyer. Bland annat kollade vi självklart in the swedish gate. Glöm inte att kolla våra bilder här på hemsidan samt på vårt instagramkonto ypsilonuppsala.

Nu stundar sommaren och med den SommarYran i augusti då vi tillsammans reser upp till ett av våra ursprungliga upptagningsområden tillsammans med vår broderförening Angermannalaget – Ångermanland. Den exakta destinationen är än så länge hemlig och anmälan har stängt men man kan anmäla sig till en reservlista om man vill följa med men inte har hunnit anmäla sig än. Då mejlar man snarast till overypsa@ypsa.se. Årets SommarYra sker mellan den 18-21 augusti.

Kalendariet för höstterminen 2022 ligger redan ute här på hemsidan, passa på att lägga in eventen i din kalender redan nu! Tveka inte att höra av dig till overypsa@ypsa.se eller yngling@ypsa.se om du har några frågor!

Glad sommar & Say Oh Ah Ypsilon!

ÖverYpsa Karolina

admin Uncategorized